Hypnotherapie en Regressietherapie

 

Regressie betekent teruggaan in de tijd. Hypnose is het middel dat ik als therapeut gebruik om de cliënt sneller en makkelijker in contact te laten komen met het onderbewuste. Iedereen kent het gevoel wel eens helemaal op te kunnen gaan in een boek, zodat je de buitenwereld even vergeet. Zo’n ervaring is een alledaagse vorm van trance. Hypnose is een soortgelijke trance-ervaring.

 

Regressietherapie is onderdeel van de hypnotherapie, waarbij de cliënt in hypnose terug gaat naar ervaringen uit het verleden. Gaat dit verder terug dan dit leven, spreken we van reïncarnatietherapie.

 

Om reïncarnatietherapie te kunnen volgen is het niet noodzakelijk erin te geloven. Zelfs wanneer je sceptisch bent tegenover reïncarnatie is het mogelijk om hiermee aan je problemen te werken. Reïncarnatietherapie is een manier om je onderbewuste te ontdekken en of dit nou fantasie is of dat het werkelijk plaats heeft gevonden in een vorig leven is niet van belang voor de therapie.

 

Hypnotherapie is een verbale therapie waarbij trance gericht benut wordt voor een groot aantal verschillende doeleinden. Onder deskundige begeleiding krijg je meer inzicht in en controle over onbewuste reacties. Daardoor kunnen vermogens als het stimuleren van genezende processen in het lichaam, het goed omgaan met emoties en het gebruik van lichamelijke en geestelijke capaciteiten beter worden aangesproken.

Bij een goede motivatie en inzet worden vaak op korte termijn al positieve resultaten behaald. Het één en ander is mede afhankelijk van hoe diep de klacht is geworteld.

 

Hypnotherapie kent meer therapeutische technieken, behalve regressietherapie en reïncarnatietherapie. Bijvoorbeeld essentiewerk, prenatale therapie, deelpersonentherapie, voorouderregressie en suggestieve therapie.

 

Voor meer informatie over dit onderwerp kun je kijken op de de website van

de Nederlandse Beroepsvereniging Van Hypnotherapeuten (NBVH)

of de Nederlandse Vereniging van ReïncarnatieTherapeuten (NVRT)